• Recruitment Marketing Automation

Klantcase: Recruitment campagne Essent

In 2019 zijn Essent en haar 9 servicepartners van start gegaan met de werving van 1500 energiemonteurs met de wervingscampagne energiemonteurs.nl. Deze campagne heeft natuurlijk alles te maken met de grote vraag naar duurzame energie, zoals zonnepanelen, warmtepompen en de isolatie van Nederlandse woningen.

Lucien Hermes, Projectmanager en Senior Talent Recruiter bij Essent, zette deze vraag om in een effectieve business case. Een project waarbij het belangrijk is om de gehele werving van online campagne tot onboarding van de nieuwe medewerkers gestructureerd, meetbaar en met de best mogelijke candidate journey te organiseren.

De selectie procedure

“Het werven van 1500 monteurs moest AVG compliant zijn, de keuze om met een ATS te gaan werken was dan ook al snel besloten. Ook was het van belang om voor de 9 servicepartners een onderscheid te kunnen maken binnen één ATS. Naast de zoektocht naar een geschikt ATS, startten we ook direct de zoektocht naar een partij waar we grote online campagnes mee konden ontwikkelen om de 1500 monteurs te kunnen werven.” Aldus Lucien.

Na het uitwerken van de business case nodigde Lucien 3 softwarepartijen uit. Binnen Essent wordt er ook gebruik gemaakt van een ander recruitment platform, maar hierin vonden zij niet de flexibiliteit die dit project vereiste.
“Carerix toonde dat zij de meest flexibele en complete partij zijn, met veel ervaring in vergelijkbare complexe implementaties. Het uitgebreide partnernetwerk van oplossingen en bewezen koppelingen sprak ons daarnaast erg aan.” Vertelt Lucien.

Vanaf het eerste contact ontstond er tussen Carerix en Essent een volwaardig partnership. Door het stellen van de juiste vragen en het geven van het juiste advies, kon er een goed plan gevormd worden. Een belangrijk onderdeel van het succes van dit project, is dat alle stakeholders – zoals hiring managers en leveranciers – gekoppeld konden worden aan het ATS. Het was van groot belang dat er één centraal systeem was, waar alle sollicitaties konden landen vanuit campagnes en meerdere websites. Binnen een periode van 3 maanden was Essent up and running met het ATS van Carerix en de verschillende websites.

Finetunen & optimaliseren

Fase 2 stond in het teken van processen finetunen en hierbij is de rol van Carerix proactief geweest. Lucien vertelt: “Met een toegewezen business consultant die alles van onze processen weet, ervaar je dat Carerix echt inzet op de lange termijn relatie en het bieden van toegevoegde waarde als partner. Een voorbeeld is dat zij direct adviseerde om dit samen met partner Talmark aan te vliegen als “Employer Brand” en “Wervingscampagne” specialist. Dit bleek al snel een succesformule gezien de communicatielijnen en het resultaat.”

“Het resultaat van de wervingscampagne is tot nu toe erg succesvol. In stappen gaan we verder door naar het einddoel van 1500 energiemonteurs – met Carerix als belangrijke partner.”