18 oktober 2023

Persbericht: PIXID lanceert Carerix in Frankrijk

Als marktleider in Frankrijk op het gebied van Vendor Management Systemen (VMS), beheert PIXID ruim 40% van alle uitzendvolumes. Om hun groei en uitbreiding in Frankrijk verder te stimuleren, hebben ze na de overname van Carerix in 2018 de krachten gebundeld.

Carerix, de Nederlandse marktleider op het gebied van ATS oplossingen (Applicant Tracking System)  wordt nu vol enthousiasme door PIXID op de Franse markt aangeboden. Deze strategische stap zal PIXID in staat stellen om haar klantenbestand aanzienlijk uit te breiden en haar positie als onbetwiste marktleider verder te versterken.

Status van uitzenders in Frankrijk

De vraag naar uitzendkrachten op de Franse markt is momenteel ongekend hoog en heeft zelfs het hoogste niveau in 20 jaar bereikt. Net als in Nederland zijn er aanzienlijke tekorten op de arbeidsmarkt, vooral in sectoren zoals logistiek, bouw en industrie. Deze toenemende vraag naar flexibel personeel in combinatie met de behoefte aan snelle aanpassing en het onzekere economische klimaat legt extra druk op uitzendbureaus.

Tot op heden ontbreekt er in de uitzendsector in Frankrijk een specifiek ATS-platform (Applicant Tracking System) dat alle stadia van het werven van tijdelijke kandidaten kan vereenvoudigen, versnellen en beheren. Een dergelijke tool moet naadloos kunnen integreren met de bedrijfsprocessen van uitzendbureaus, wat betekent dat het moet kunnen integreren  met oplossingen voor klanten- en uitzendkrachten beheer waaronder de VMS oplossing van PIXID. De geïntegreerde oplossing van Carerix en PIXID biedt deze oplossing nu wel, waardoor uitzendbureaus effectiever en efficiënter kunnen werken.

Iedere ‘markt’ is anders

Om de specifieke processen van Franse uitzendorganisaties te ondersteunen is Carerix gelokaliseerd en nu beschikbaar voor alle uitzendbureaus in Frankrijk. Deze oplossing biedt een volledige ondersteuning  van het wervings- en selectieproces voor uitzendkrachten en vast personeel.

 “De samenwerking tussen Carerix en PIXID en het aanbieden van één geïntegreerde oplossing, betekent een grote sprong voorwaarts in het verbeteren van operationele efficiëntie en vereenvoudiging van het recruitmentproces voor Franse uitzendorganisatie en biedt ons tegelijkertijd een mooie kans om onze posities als marktleider verder internationaal uit te breiden.” zegt Hans de Groot, CEO van Carerix

  • Geavanceerde “matching” technologie die snel de meest geschikte kandidaten voor de beschikbare opdrachten voorstelt.
  • Alle klant- en kandidaatgegevens (CRM) worden gecentraliseerd op één plek, zodat alle communicatie (e-mails, agenda’s, gespreksverslagen, etc.) binnen het uitzendbedrijf makkelijk te volgen zijn.
  • Volledige integratie in het uitzendproces, waarbij vacatures automatisch worden aangemaakt vanuit de klantenvraag, suggesties worden gedaan voor uitzendkrachten en geselecteerde profielen direct aan klanten worden voorgesteld.

 

De komst van Carerix vervolledigt het aanbod van PIXID om de uitzendsector te digitaliseren.

Na de succesvolle implementatie van innovatieve oplossingen voor het digitaliseren van klant- en uitzendrelaties, op basis van de PIXID VMS oplossing, inclusief webportalen en aanpasbare mobiele applicaties, is Carerix nu de volgende stap voor het verder digitaliseren van de uitzendsector. Uitzendbureaus kunnen hun werving & selectieproces optimaliseren en de kosten voor het aantrekken van kandidaten kunnen verlagen.

Deze innovatie is een onderdeel van PIXID’s  ambitie om de belangrijkste technologische bouwstenen in de uitzendsector samen te brengen en te integreren op het PIXID-platform. Door processen te verenigen, is het gemakkelijker voor uitzendbureaus om zaken te doen en succesvol te zijn.

“Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe innovaties en we zijn verheugd om Carerix te introduceren op de Franse markt! Recruitment vormt een grote uitdaging voor uitzendbureaus en ik ben ervan overtuigd dat Carerix hen zal helpen om snel de juiste kandidaten te vinden voor hun klanten.”

“Deze oplossing heeft al veel succes in de BENELUX en we zijn er trots op dat we deze hebben kunnen aanpassen aan de behoeften van de traditionele Franse markt. Door middel van deze nieuwe expertise vergroten wij de toegevoegde waarde voor uitzendbureaus door het wereldwijd digitaliseren van hun relaties met klanten, uitzendkrachten en nu ook kandidaten.” kondigt Etienne Colella, Founder & CEO van de PIXID Groep, aan.

Meer in