• Best of Breed

Klantcase Certus Groep: Carerix en Jobfeed vergroten slagvaardigheid Certus Groep

Certus Groep houdt sinds drie jaar kantoor in het monumentale Witte Huis in Rotterdam, ooit de eerste wolkenkrabber in Europa. De arbeidsbemiddelaar richt zich op de publieke sector. Een dynamische markt met veel vraag naar tijdelijke krachten, als gevolg van politieke beslissingen en demografische veranderingen. Als centraal recruitmentsysteem gebruikt Certus Groep al jaren Carerix. Sinds een half jaar is hieraan Jobfeed toegevoegd om met meer inzicht en proactiever de overheidsmarkt te betreden.

Certus is afgeleid uit het Latijn en betekent zekerheid. Een begrip dat aansluit bij de bedrijfsfilosofie. Certus Groep is opgericht in 2009 en profileert zich als een zekere factor en toegewijde kennispartner voor de publieke sector. “Kennis is een van onze kernwaarden en maakt ons slagvaardig”, aldus Elwin Spoel, algemeen directeur en oprichter van Certus Groep. “Certus Groep is een arbeidsbemiddelaar voor de publieke sector, vanaf schaal 9 en hoger. We hebben op dit moment elf medewerkers in dienst en detacheren gemiddeld minimaal vijftig mensen binnen gemeenten. Daarnaast helpen we jaarlijks tientallen mensen aan een vast dienstverband binnen de overheid.”

Sparring partner

Op dit moment doet Certus Groep zaken met meer dan de helft van de gemeenten in Zuid-Holland en daarnaast richten ze zich op West-Brabant en Zeeland. Later dit jaar wordt een tweede vestiging geopend in Amsterdam Zuid-Oost, waardoor de scope wordt uitgebreid naar de provincies Utrecht en Noord-Holland. Spoel ziet Certus Groep echt als sparring partner voor de publieke sector. “We hebben een belangrijke adviesrol, waarin we strategisch meedenken. Sinds drie jaar verzorgen we ook loopbaanadvies. Het voordeel is dat Certus Groep de markt goed kent en weet waar schaarste is.”

Kwaliteitswaarborg

Sinds 2011 gebruikt Certus Groep het recruitmentsysteem van Carerix voor verslaglegging, maar ook voor digitaal factureren en het indienen van uren via de ProfessionalPortal. Gemeenten kunnen het aantal gewerkte uren digitaal accorderen. Het grote pluspunt van Carerix is volgens Spoel dat alles naar eigen smaak is in te richten. “Bovendien sluit het recruitmentsysteem aan bij onze ISO 9001 certificering. Carerix geeft inzicht in procedures en afspraken en leidt je stap voor stap naar de juiste fase. Dit werkt erg goed en waarborgt te allen tijde de kwaliteit.”

Kracht van Carerix

In de zoektocht naar een geschikt recruitmentsysteem (ATS) zijn verschillende leveranciers benaderd en gevraagd om een demo. “De kracht van Carerix is het maatwerk in combinatie met een totaalpakket. Dat heeft ons uiteindelijk over de streep getrokken. Voordat we Carerix gebruikten, deden we alles handmatig. Nu kunnen we veel efficiënter werken.  Dit betekent voor ons maar één keer werk om de vacatures in te voeren en vervolgens doet het systeem de rest.” Ook is Spoel erg te spreken over het Carerix partner–ecosysteem. “Dit stelt ons in staat om onderscheidend te zijn met de nieuwste technologieën op het gebied van recruitment.”

Jobfeed big datatool

Sinds een half jaar gebruikt Certus Groep Jobfeed van Carerix-partner Textkernel. Jobfeed is een waardevolle informatiebron om internetvacatures te analyseren en doorzoeken op bijvoorbeeld beroep, regio of opleiding. De data zijn altijd actueel, maar kunnen ook in historisch perspectief worden geplaatst. Spoel: “Wij zijn lokaal al goed op de hoogte van wat er speelt, maar dit helpt om nog meer marktinformatie te krijgen. Bijvoorbeeld waar schaarste is, zodat we beter kunnen adviseren. Er is veel dynamiek binnen de sector als gevolg van politieke beslissingen. Door decentralisatie hebben gemeenten bepaalde taken van overheden overgenomen. Daarnaast is er een flinke vergrijzing in overheidsland en is men op zoek naar een frisse wind van mensen die goed met al deze veranderingen om kunnen gaan.”

Proactief en concreet

Posities die Certus Groep invult, vallen binnen het Fysiek domein, Sociaal domein of Bestuur & organisatie. Denk aan beleidsmedewerkers, (interim) teamleiders of verkeersdeskundigen. Jobfeed extraheert informatie als beroep, opleiding, locatie en bedrijfsnaam uit de vacatures en structureert deze binnen Carerix. “Dankzij de uitbreiding met Jobfeed kunnen we nog meer toegevoegde waarde bieden”, stelt Spoel. “We kunnen extra service verlenen door bijvoorbeeld alvast een balletje op te gooien binnen bepaalde relaties. Daardoor kunnen we pro-actiever de markt betreden en veel concreter mensen aanspreken die een baan zoeken. Latent zoekenden helpen aan een passende baan, daar ligt onze kracht. Denk aan mensen die over twee jaar een stap willen maken naar schaal twaalf of die graag een leidinggevende positie willen bekleden. Daarnaast hebben we met Jobfeed alle online vacatures beschikbaar om buiten de eigen beschikbare vacatures, ook andere passende functies aan te kunnen bieden. Je wilt immers zeker zijn dat je in de regio de best passende vacatures aan iemand kunt voorleggen.”

Behoud van kernwaarden

Ook voor de uitbreiding naar de tweede vestiging ziet Spoel een waardevolle rol voor Jobfeed. “Om informatie te vergaren over de nieuwe regio’s. Daarnaast hebben we in Carerix ook een aantal zaken geautomatiseerd en dat kunnen we gemakkelijk opschalen naar de nieuwe vestiging. Met de opening van het nieuwe kantoor wil Certus Groep eind dit jaar uitbreiden naar vijftien medewerkers; eind 2019 moeten dit er vijfentwintig zijn. Een flinke groei in het vooruitzicht met een mooie uitdaging: het behouden van onze kernwaarden kennis en kwaliteit. Carerix en Jobfeed zijn hierin van belangrijke toegevoegde waarde.”

Carerix: de flexibele cloud based software voor CRM, recruitment en detachering

Dagelijks vertrouwen duizenden professionele arbeidsbemiddelaars en talent managementafdelingen voor hun detacherings- en werving­ & selectieprocessen op onze online oplossingen. Carerix biedt een modern cloud based platform om het gehele proces van kandidaatbemiddeling te ondersteunen. Dankzij onze slimme toepassingen zorgen wij voor betere inzichten in profielen van talenten. En betere inzichten voor recruiters, intercedenten, en detacheerders zorgen voor de beste kandidaten!

Management Summary

Klant:           Certus Groep
Branche:       Arbeidsbemiddelaar publieke sector
Oplossing:    Carerix ATS uitgebreid met Jobfeed

Voordelen:

  •        Meer marktinzicht
  •        Proactiever betreden van de markt
  •        Conform kwaliteitsnormen (o.a. ISO 9001)
  •        Borging van kennis en kwaliteit

Bekijk Jobfeed