• Nieuws

09 maart 2021

Haal maximaal rendement uit jouw Carerix applicatie

Het werken met een nieuw systeem is in het begin altijd even zoeken. Je wilt zo snel mogelijk aan de slag, want je wilt je huidige werkzaamheden zo snel mogelijk (beter) oppakken. Maar ook als een nieuwe medewerker start binnen je organisatie wil je dat hij/zij zo goed mogelijk het systeem leert kennen. Natuurlijk leer je het meeste door gewoon te doen, meekijken en daarna vooral zelf aan de slag te gaan. Maar met goede basiskennis kun je direct het maximale uit je systeem te halen. Daarom helpt Carerix je hierbij en biedt je optimale ondersteuning.

Een goede opleiding betekent dat je maximaal rendement uit jouw Carerix applicatie kan halen. Carerix heeft een aantrekkelijk pakket aan trainingen die volledig zijn afgestemd op jouw type gebruik. Wij hebben een aantal mogelijkheden die je elk gewenst moment bij ons kunt afnemen.

Gebruikerstraining: Tijdens de training Introductie Carerix Gebruik leer je (online) binnen één dag de basisfunctionaliteiten onder de knie te krijgen. Door het volgen van de Carerix gebruikerstraining ben je gelijk op de hoogte van alle features en mogelijkheden. Je kan deze training volgen als je onervaren Carerix gebruiker bent die gebruik maakt van de Corporate, Recruitment of Staffing editie van Carerix. Wat leer je precies?

 • De user Interface: hoe vind je gemakkelijk de weg in jouw applicatie
 • Activiteiten en dossiers: hoe werk je met de mail en agendafunctionaliteiten, hoe maak je contactpersonen en vacatures aan
 • Instroom van kandidaten: hoe worden kandidaten aangemaakt in Carerix
 • Zoeken naar kandidaten: hoe vind je de aangemaakte kandidaten weer terug
 • Matchen: het koppelen van geschikte kandidaten aan je vacatures (of andersom) en start jouw recruitmentproces
 • Plaatsingen: je leert hoe je een plaatsing kan aanmaken met alle informatie over het contract en voorwaarden
 • Praktijkcases: aan de hand van bovenstaande onderwerpen ga je tijdens de training ook oefenen en zelf aan de slag

Juist toe aan meer verdieping? Meld je dan aan voor onze beheerderstraining.

Beheerderstraining: Met de Carerix beheerderstraining leer je om zelfstandig bedrijfsprocessen in Carerix aan te passen aan je eigen wensen en unieke werkprocessen.
Tijdens de training ga je dan ook direct aan de slag in jouw eigen werkomgeving. Loop je ergens tegenaan? Dan kun je direct vragen stellen. Deze training is bedoeld voor iedere beheerder van Carerix. Tijdens de beheerderstraining komen verschillende onderwerpen aan bod die interessant zijn om een verdiepingsslag te maken in jouw eigen Carerix werkomgeving. Welke onderwerpen kun je verwachten?

 • Beheertools: de basis van je applicatie
 • Inrichten van tabellen en de applicatie afstemmen op jouw vakgebied of specialisme
 • Match fasen: tijdens dit onderdeel richten we jouw recruitment proces in. Van sollicitatie tot plaatsing
 • Email sjablonen: we leren je hoe je standaard formats maakt
 • Document sjablonen: de documentsjablonen zijn alle standaard dashboards, exports en rapportages die je zelf kunt downloaden vanuit de bibliotheek
 • Triggers: door gebruik te maken van triggers kun je verschillende acties in het systeem automatiseren
 • Instellingen: we laten je zien welke tools je zelf kunt activeren en we laten je zien waar de belangrijkste instellingen van je applicatie zitten

Heb je de Gebruikerstraining nog niet gevolgd? Dan raden wij je aan om deze eerst te volgen.

Maatwerk/Incompany: Heb je behoefte aan een training die toegespitst is op de wensen en werkprocessen van jouw eigen organisatie? Dan bieden we ook trainingen aan op locatie. Je kunt ervoor kiezen om deze training te volgen in je eigen Carerix applicatie. De cursisten werken dan in een herkenbare werkomgeving.Tijdens maatwerk/incompany trainingen gaan we dieper in op onderwerpen die niet worden behandeld in onze standaard trainingen. Onderwerpen die we bijvoorbeeld kunnen behandelen zijn:

 • Het opstellen van een kandidaat of vacaturemailing
 • Het werken met qualifiers en triggers voor automatisering
 • Zelf document templates maken
 • Geavanceerd zoeken in Carerix met macro’s en zoekprofielen

Natuurlijk is er meer mogelijk. Wij denken hierin graag met je mee. Heb je bijvoorbeeld andere specifieke onderwerpen waar je graag mee aan de slag wilt? Wij helpen je graag!

Webinars: Al genoeg trainingen gevolgd en wil je gewoon wat inspiratie op doen? Regelmatig organiseren we in samenwerking met partners en/of sprekers uit de branche leuke webinars over de laatste ontwikkelingen in de markt.

Bekijk het geplande trainingsaanbod of mail naar marketing@carerix.com bij vragen over maatwerk. Je laten inspireren door onze webinars? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe geplande webinars in jouw mail.