Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Carerix Roadshow 2016

Op donderdag 6 oktober 2016 was de vierde editie van de Carerix Roadshow. Hét gratis klantevent over de trends, ontwikkelingen, producten en diensten van Carerix en haar partners. Dit keer op een wel heel bijzondere locatie, namelijk de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een gezellige en bovenal inspirerende dag met een vleugje magie.

Meer dan 300 klanten werden door Keynote spreker Jan Reinder, mentalist en bekend van FOX TV, in verwondering gebracht door zijn show waarin de beïnvloeding- en beslissingsprocessen in het hoofd van de kandidaat centraal stond.

Daarnaast was er ook dit jaar weer een uitgebreid programma met inspirerende break-out sessies rond informatieve thema’s als trends en ontwikkelingen, wet DBA, recruitment marketing, WBP en verschillende Carerix product sessies met praktische tips.

Foto’s van de Roadshow 2016


#CxRoadshow2016 Tweets

Overzicht Roadshow sessies

De Carerix Roadshow 2016 is voorbij en het was een groot succes. Heeft u deze gemist, dan kunt u altijd nog de video bekijken.

Carerix & Partners; welke innovaties kunt u verwachten (#4)

Spreker: Arco Westbroek (Carerix)

Product innovatie staat centraal binnen Carerix. Arco Westbroek, verantwoordelijk voor productontwikkeling binnen Carerix, vertelt welke ontwikkelingen er samen met partners zijn gedaan en/of binnenkort voor u out-of-the-box beschikbaar zijn. Belangrijke trends en software ontwikkelingen komen in deze break-out aan de orde. Alle partneroplossingen zijn tevens op het Carerix beursplein aanwezig.

 

Grote overnames tekenen de huidige markt voor werving en recruitment. Tijd voor een update van de laatste trends en ontwikkelingen (#1)

Spreker: Geert-Jan Waasdorp (CEO Intelligence Group)

LinkedIn wordt overgenomen door Microsoft en Monsterboard waarschijnlijk door Randstad. Interessante ontwikkelingen waar de overname waarschijnlijk meer is ingegeven door de database en technologie van deze bedrijven, dan het primaire product dat ze verkopen. De recruitmentprocessen veranderen snel door gebruik van technologie, visualisatie en (big) data. Kleine veranderingen die grote impact hebben in het verleiden van kandidaten. Tijdens deze presentatie gaat Geert-Jan Waasdorp, CEO Intelligence Group, in over deze kleine veranderingen die u helpen met ‘de war for skills’. De war for talent is een verhaal van de oude arbeidsmarkt. Welkom in de nieuwe….

 

Kansen vanuit de wet DBA en het nieuwe ontslagrecht:
Aanvullende dienstverlening aan uw klanten (#2)

Spreker: Barbara Goossens (Partner/Advocaat Bosselaar & Strengers advocaten)

De nieuwe wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) en het nieuwe ontslagrecht geeft veel onrust. Help uw klant de risico’s te beperken. Het ontslagrecht is er niet eenvoudiger op geworden. Kantonrechters toetsen strenger en een goed opgebouwd dossier is belangrijker dan ooit. Reden wellicht om een ZZP’er in te huren, maar de nieuwe wet DBA biedt minder zekerheid dan de oude vertrouwde VAR-verklaring.

Reden voor pessimisme? Nee, de nieuwe wetgeving biedt wel degelijk mogelijkheden én juist ook kansen om de dienstverlening aan uw klanten uit te breiden. De selectie aan de poort is door deze wetgeving immers belangrijker dan ooit. Een goede en gedegen selectie kan veel ellende voorkomen. Wat mag wel en wat niet? Barbara Goossens, advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht, neemt u in vogelvlucht mee door de wet DBA en het nieuwe ontslagrecht en licht de achtergronden, kansen en mogelijkheden voor u als recruiter toe, aan de hand van duidelijke voorbeelden, tips and tricks.

 

Kijken naar de dynamische recruiter duizendpoot door een marketing bril (#3)

Spreker: Marnick Vandebroek (Senior Digital Manager Benelux Pepsico)

Content strategie, augmented reality, VR, data, programmatic, influencers,… Enkele termen die marketeers dagelijks naar het hoofd gesmeten krijgen. Een ver van mijn bed show voor een recruiter of net een wereld vol opportuniteiten? Buzz words of meteen toepasbare tactieken in de Werving & Selectie? Marnick Vandebroek, nu Sr. Digital Manager Benelux bij Pepsico en voorheen recruitment consultant, kent de uitdagingen van de moderne marketeer en geeft op basis van heldere voorbeelden stevige handvatten aan de trends in recruitment marketing.

 

Sturen op cijfers: Meten = weten! (#5)

Spreker: Kelly van der Laan (Carerix)

Op veler verzoek weer als parallelsessie op de roadshow: “Sturen op cijfers”. In Carerix wordt erg veel data opgeslagen. Niet alleen informatie over uw kandidaten, of opdrachtgevers maar ook over uw eigen organisatie. Kelly van der Laan, trainer en consultant bij Carerix, leert u met heldere voorbeelden waarop u kunt (bij)sturen om uw processen en performance te verbeteren. Carerix voorziet in vele workflow overzichten en dashboards (o.a. Activity dashboard, Consultant dashboard en Management dashboard). Op basis van ‘best practices’ worden de beschikbare stuurmiddelen in Carerix toegelicht. Immers ‘meten is weten’! De slimme dashboards geven zowel de manager als recruiter handvatten om nog succesvoller te kunnen opereren. Dit inzicht ondersteunt in het nemen van de juiste (bedrijfskritische) beslissingen.

 

Voldoe aan de WBP en blijf in contact met uw kandidaat (#6)

Spreker: Alwin Baaij (Carerix)

In deze sessie staan we stil bij de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). De toezichthouder wordt steeds alerter en deelt steeds vaker boetes uit. Met een goede inrichting van uw processen in Carerix werkt u conform de WBP en voorkomt u verplichte verwijdering van kandidaten.

Alwin Baaij, International Business Consultant bij Carerix en mede auteur van de Whitepaper “WBP en Carerix” bespreekt met u de belangrijkste bepalingen uit de WBP en het nut van een Privacy Statement voor uw organisatie. Tevens geeft hij praktische adviezen rond de WBP in taken en verantwoordelijkheden en hoe u hiermee op een slimme wijze kan omgaan. Uitgangspunt van zijn benadering is om te zorgen dat uw database op legitieme wijze gevuld blijft met uw waardevolle informatie over uw kandidaten. Want: voorkomen is beter dan verwijderen!

 

Carerix Tips & Tricks: Haalt u alles uit uw Carerix product? (#7)

Sprekers: Misja van der Velden en Mark Hopman (Carerix)

Ieder jaar weer een druk bezochte kennissessie over het gebruik van Carerix. In deze sessie tonen Misja van de Velden en Mark Hopman van Carerix alle handige en slimme onderdelen om uw werken met Carerix nog leuker en doeltreffender te maken.

Denk hierbij aan de mogelijkheden van nieuwe user interface, de kracht van CRM, Mailchimp, mail- en kalenderintegraties, digitaal ondertekenen, Videopitch en de vernieuwde Client-, Supplier-, Professional-, RPO-, HR Portal, de week- en maandstaat mogelijkheden en nog veel meer beschikbare functionaliteit.

 

 

Demonstratie van nieuwe beheerderstools in Carerix (#8)

Sprekers: Bo Stevens (Carerix) / Harold Vogelaar (Carerix)

Carerix heeft afgelopen tijd diverse tools toegevoegd aan de Carerix applicatie waardoor de beheerder taken zelf kan uitvoeren zonder hulp van consultants, partner of uitgebreide technische kennis. Bo Stevens (Product Owner bij Carerix) en Harold Vogelaar (Online marketeer bij Carerix) tonen u de tools en producten vanuit de Carerix applicatie.

  • Template Editor: Templates zijn belangrijke gepersonaliseerde elementen in de Carerix applicatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld email sjablonen. U hebt er vast tientallen in gebruik. Maar het werken met deze templates vergt technische kennis van HTML, Javascript en CxScript. Met de Template Editor kunt u zonder deze technische kennis nieuwe templates opmaken en genereren.
  • Template Designer: Naast templates zijn documenten ook erg belangrijk in de Carerix applicaties. Denk aan bijvoorbeeld kandidaatvoorstellen en contracten. Met de Template Designer kunt u via drag & drop zelf documenten creëren, op basis van vooraf gedefinieerde alinea’s.
  • CxJobPortal: Wilt u snel een eenvoudige vacature pagina of heeft u een project opdracht en wilt u een ‘Werken-bij’-site opzetten in de look en feel van uw klant én gekoppeld aan uw Carerix? Met CxJobpage zet u snel en eenvoudig zonder uitgebreide kennis een miniwebsite op. Ook is het mogelijk meerdere CxJobpage sites tegelijk aan uw Carerix applicatie te koppelen.
  • Mailings / Nieuwsbrieven: De Campagnemodule in Carerix is uitgebreid met de MailChimp integratie. U kunt nu zelf professionele templates gebruiken en analyseren hoe uw mailings worden gelezen.
  • Flexibele velden: Een van de belangrijkste uitbreidingen die ook vorig jaar is getoond zijn de flexibele velden die u zelf kunt aanleggen in Carerix. Maar u bepaalt ook zelf wanneer en op welk moment in het proces velden in Carerix zichtbaar en/of verplicht zijn. Mist u velden dan voegt u deze zelf toe. Dit geeft overzicht en geeft structuur en snelheid in het gebruik.
  • Multirole: Heeft u meerdere vestigingen of neemt u het werk over van een collega? Met Multirole kunt u wisselen tussen verschillende identiteiten zonder een extra gebruiker in Carerix aan te moeten leggen of opnieuw in te loggen.
  • De nieuwe Carerix User Interface in combinatie met de flexibele velden geeft extra mogelijkheden. Gebouwd om nog sneller te navigeren en te zoeken. Uiteraard is de user interface instelbaar in de kleuren van uw organisatie.