• Best of Breed

Klantcase: Best of breed voor Haldu Groep met Carerix, HelloFlex en ConnectYourFlex

Eind 2019 begint Haldu Groep aan de digitalisering met de implementatie van Carerix en niet lang daarna begint de implementatie van HelloFlex.

Haldu Groep is een uitzendbureau in de bouw, techniek en automotive. Verdeeld over 2 vestigingen telt Haldu Groep op dit moment 42 collega’s. Werken bij Haldu Groep betekent werken voor de mooiste opdrachtgevers en aan de slag bij de beste bedrijven. Het is dan ook niet voor niets dat er al zo’n 500 mensen namens Haldu Groep werkzaam zijn bij verschillende opdrachtgevers.

In 2019 merkt Danny van Hal, CEO bij Haldu Groep, dat het tijd is voor een verbetering op het vlak van software voor front- en backoffice. “Met ons “traditionele” uitzendsysteem UBPlus, dat we hebben gebruikt voor zowel de front- als backoffice, en diverse Excelletjes, wisten we dat we een belangrijk slag moesten slaan op het gebied van digitalisering. We hadden behoefte aan software die vóór ons werkt,” vertelt Danny.

“In onze zoektocht naar een nieuw systeem werd al snel duidelijk welke kansen er voor ons lagen. Hoewel we in de eerste instantie opnieuw op zoek zijn gegaan naar een alles-in-één systeem, is tijdens de demo’s al snel duidelijk geworden dat we dan toch zouden moeten inleveren op het gebied van recruitment, CRM en marketing functionaliteiten.”

Na het in kaart brengen van het gehele front- en backoffice proces, kreeg Haldu Groep inzicht in de hoeveelheid relevante informatie die over en weer moet gaan. Met een goede koppeling zou dit verkeer goed te realiseren zijn. De keuze is uiteindelijk gevallen op HelloFlex als backoffice- en Carerix als frontofficesysteem. Danny vervolgt:

Een belangrijke voorwaarde voor deze keuze is dat er gekoppeld kan worden. Dankzij de flexibiliteit van het Carerix-systeem en het uitgebreide partner-ecosysteem, kan dit gerealiseerd worden,

Koppelen met ConnectYourFlex.

Eind 2019 begint Haldu Groep aan de digitalisering met de implementatie van Carerix en niet lang daarna begint de implementatie van HelloFlex. Aangezien de systemen niet tegelijkertijd zijn geïmplementeerd, was er niet direct een koppeling tussen beide systemen. Danny merkt hierdoor al snel wat er nog ontbreekt, net als zijn collega Ewout Visser, Operationeel Directeur bij Haldu DeGraaf. “Onze consultants moesten informatie bijhouden in 2 systemen. Dit is natuurlijk een tijdrovend en foutgevoelig proces. Hierdoor zijn we, zodra HelloFlex geïmplementeerd was, gestart met de koppeling tussen Carerix en HelloFlex en daarin heeft Solid Online ons zeer goed geholpen,” aldus Ewout.

Doordat de Connector van Solid Online in de basis alle relevante informatie al koppelt, is het slechts een kwestie van het proces finetunen door eventuele extra velden aan te sluiten. Ondanks dat de koppeling tussen Carerix en HelloFlex nog maar net live is. ziet Haldu Groep dat ze er op deze manier voor kunnen zorgen dat de belangrijkste informatie in een logische flow van Carerix naar HelloFlex gestuurd wordt. Voor de frontoffice relevante informatie, die gewijzigd wordt in HelloFlex, synchroniseert nu goed met Carerix.

De connector in de praktijk

Relevante informatie van kandidaten, opdrachtgevers en contactpersonen in Carerix worden via de koppeling aangemaakt in HelloFlex. Dit proces wordt getriggerd door het wijzigen van de status van de plaatsing in Carerix. Vervolgens ziet men deze informatie ook terug in HelloFlex. Na het doorvoeren van wijzigingen die leidend zijn in HelloFlex, wordt de informatie ook in Carerix bijgewerkt.
workflow-solidflex-carerix
De datum en het tijdstip van de laatste synchronisatie wordt in Carerix getoond, zodat gebruikers altijd op de hoogte zijn van de actuele stand van zaken. Eventuele foutmeldingen zijn direct zichtbaar in Carerix, zodat de gebruiker deze direct kan opvolgen en corrigeren. Ook de status van de kandidaat, opdrachtgever en contactpersoon wordt gesynchroniseerd tussen de twee systemen. Treedt de kandidaat uit dienst in HelloFlex? Dan wordt ook de status in Carerix bijgewerkt, zodat bekend is of deze kandidaat kan worden meegenomen in het recruitmentproces.

Ontdek ConnectYourFlex »

“Het voelt als één systeem”, legt Danny uit. “In onze optiek het beste uit beide werelden. Wij hebben met deze systemen een stevig fundament gelegd voor de toekomst van HalduGroep”

Er zijn enorm veel mogelijkheden met Carerix. Waar we voorheen beperkt datagestuurde beslissingen konden nemen, hebben we nu veel meer inzicht op het gebied van recruitment analytics.

“We zien waar onze mensen vandaan komen en welke candidate journey ze afgelegd hebben én uiteindelijk ook wat het ons oplevert.”

Met deze inzichten kunnen we nóg meer bezig zijn met het zorgen van de juiste medewerker op de juiste plaats”, sluit Ewout af.