• Omnichannel Communicatie

Klantcase: Careermaker verbetert recruiter & candidate experience met VoIP integratie van Carerix

Iedereen weet het: als recruiter is bereikbaar zijn essentieel in je werk. Lang werkte Careermaker, specialist in bemiddeling van mensen in verschillende vakgebieden, nog met een oud telefoniesysteem dat niet meer aansloot bij de wensen en behoeften van de recruiter en consultant. Met ongeveer 40 collega’s verdeeld over twee locaties in Rotterdam, was het dan ook van belang om op ieder gewenst moment en locatie te kunnen werken.

Careermaker bestaat sinds 2000. Waar het bureau begon met een vaste telefoon op elk bureau, is er sinds de opkomst van de smartphone ook een mobiele telefoon voor iedereen beschikbaar. Hoewel dit een goede eerste stap was, bleken hier ook enkele nadelen aan te zitten. Denk bijvoorbeeld aan vakanties, waarin telefoons werden doorgegeven aan elkaar en de opdrachtgever of kandidaat een onbekende of – in het ergste geval – helemaal niemand aan de telefoon kreeg. 

Hierin zag Bjorn Kamman, Process Manager bij Careermaker, verbeterpunten en startte samen met ICT partner hallo, een onderzoek naar optimalisatie van huidige werkprocessen.

Van oud telefoniesysteem naar VoIP oplossing
Sinds Careermaker werkt met het nieuwe VoIP telefoniesysteem van hallo, wordt er een stuk efficiënter en sneller gewerkt. Waar voorheen recruiters veel moesten doorverbinden en niet zeker wisten wie er belde, is dat nu verleden tijd. Een pop-up op het scherm laat nu zien wie er belt en wie de verantwoordelijke recruiter is. Dankzij de slimme koppeling wordt direct het juiste dossier geopend. Zo worden belletjes persoonlijker opgenomen en gaat er geen tijd meer verloren aan doorschakelen. Daarnaast kan Careermaker nu direct iemand bellen door een telefoonnummer aan te klikken in Carerix. De recruiter werkt dus gewoon vanuit een systeem voor alle communicatiemiddelen. 

“Het is met het hallo, VoIP systeem een stuk klantvriendelijker werken, je ziet gelijk wie er belt en hebt gelijk het juiste dossier voor je” aldus Bjorn Kamman. 

Met een tool als hallo, kun je allerlei analyses loslaten op jouw werkwijze. Je ziet niet alleen wie er belt, maar ook wanneer iemand belt, hoe lang, hoe vaak en kun je zelfs een BI tool  koppelen waardoor statistieken zichtbaar worden.

“We maken nog niet veel gebruik van de BI mogelijkheden, maar het is fijn dat we allerlei analyses kunnen opstellen vanuit de data die hallo, verzamelt – ideaal voor sales gerichte organisaties” 

Een duidelijk plan
Nadat de keuze op hallo, was gevallen, is er contact opgenomen met Toine van den Boomen van hallo,. Toine begeleidde het gehele sales proces en heeft gekeken naar wat in de situatie van Careermaker de beste oplossing zou kunnen zijn. Uiteindelijk kozen Bjorn en Toine voor een mix van mobiele en vaste telefonie, waarbij medewerkers geheel locatie onafhankelijk kunnen werken.

“ We zien bij veel organisaties dat de integratie met hun CRM pakket een grote sprong voorwaarts is, in het bereiken van de ultieme customer experience. Door een snelle herkenning van de klant en zijn dossier, is dit een must voor iedere organisatie die de hoogst mogelijke service wil bieden aan haar klanten. Uniek aan de hallo, oplossing is dat ook bij bellers naar je 06 nummer het juist Carerix dossier wordt gepresenteerd op je PC” Aldus Toine van den Boomen. 

“Het is niet een kwestie van een druk op de knop, maar juist belangrijk om over zaken na te denken. Daar heeft de technische implementatiemanager goed bij geholpen”. 

“We vinden het fijn dat hallo, een Nederlandse organisatie is, met duidelijk plan van aanpak, een heldere implementatie en goede uitvoering” 

Live met VoIP
Inmiddels werkt Careermaker sinds begin 2019 met het nieuwe VoIP systeem en wordt de integratie door de gehele organisatie gebruikt. Recruiters en consultants kunnen nu veel klantgerichter en sneller werken. Wat de integratie Careermaker exact oplevert is lastig te meten, maar wat het sowieso voortbrengt is een hogere score op kandidaat tevredenheid. Want als je ergens naartoe belt, wil je zo goed – en bij voorkeur zo snel mogelijk – geholpen worden. 

“Deze tool heeft dat echt verbeterd. Kortere lijntjes, betere hulp en persoonlijker groeten. De efficiëntie is ook verbeterd, iedereen kan nu écht overal werken. Zeker nu met corona & thuiswerken is dat goed te merken”.