• Best of Breed

Klantcase Seven Stars | Feedback cruciaal voor vooruitstrevende organisaties

Naar aanleiding van de mooie resultaten die Carerix-klant Seven Stars heeft bereikt met het verzamelen van feedback bij zowel kandidaten als klanten, interviewden wij Tristan Nijboer en Viviënne van Kesteren over de rol van feedback, het doel van het gebruik van feedbacktooling Ratecard binnen hun organisatie en de resultaten tot nu toe.

Over Seven stars

Seven Stars maakt de perfecte match tussen ambitieuze opdrachtgevers en talentvolle professionals in de IT-sector. Als managed service provider begrijpt Seven Stars als geen ander wat daarvoor nodig is. Er wordt altijd gestreefd naar resultaat en de perfecte matches. Seven Stars is thuis in detachering, werving en selectie, payrolling en contractmanagement. Opdrachtgevers vertellen wat ze zoeken en Seven Stars vindt het. De opdrachtgevers zijn divers, waaronder overheden, ziekenhuizen, uitgevers, energiemaatschappijen en banken.

De rol van input, feedback en suggesties

Als je je als organisatie continu wilt ontwikkelen is feedback cruciaal.

Seven Stars onderscheidt zich van de concurrentie door voorgestelde professionals niet alleen qua kennis en ervaring te koppelen aan de vraag van de opdrachtgever, maar ook wat betreft hun soft skills. Hoewel er altijd wordt gewerkt vanuit de opdrachtgever, staat de kandidaat centraal. Seven Stars probeert zich continu te verplaatsen in een kandidaat en zetten graag deze extra stap. Tristan is er als Spark Manager verantwoordelijk voor dat de ‘’Spark’’ overal terugkomt en dat de organisatie zich blijft ontwikkelen. Tristan is continu op zoek naar mogelijkheden om de organisatie te verbeteren, intern én extern onder het motto ‘’We make IT Spark’’. Viviënne houdt zich als Recruitment Consultant vooral bezig met het vinden van de meest geschikte kandidaten voor de opdrachten. Als Communicatieadviseur richt ze zich zowel op de interne als externe communicatie.

Tristan: “Als je je als organisatie continu wilt ontwikkelen is feedback cruciaal. Ik geloof er niet in om vanuit een kantoor te bedenken wat onze doelgroep wil, zonder contact met mensen zelf te hebben. We gaan daarom continu in gesprek met onze kandidaten en klanten om input, feedback en suggesties op te halen. In mijn rol probeer ik deze input te verzamelen en te vertalen naar concrete verbeterplannen, zodat we elke dag een beetje beter worden.”
Viviënne: “Klant- en kandidaat onderzoek houdt een organisatie scherp. Vanuit Seven Stars zijn we hier bezig. We horen het graag als we iets goed doen én als we iets kunnen verbeteren. Feeling houden met de markt en wat de klanten en kandidaten belangrijk vinden is cruciaal in onze branche.”

Doelstelling van de inzet van feedbacktooling

Ons doel was dus meer en beter inzicht in hoe de markt ons ziet.

Viviënne: “Ik denk dat wij al goed weten waar we goed in zijn en waar we minder goed in zijn. Toch is het goed om dat daadwerkelijk te vragen aan de mensen waarvoor je het doet. Je hebt toch altijd een blinde vlek, zowel met betrekking tot je kracht als met je ontwikkelpunten. Daarom besloten wij om er niet van uit te gaan dat we het allemaal weten, maar het daadwerkelijk aan onze doelgroep te vragen.”
Tristan: “Ons doel was dus meer en beter inzicht in hoe de markt ons ziet.”

Het gebruik van Ratecard als feedbacktool

De implementatie van de uitvraag van feedback over het hele proces verliep soepel.

Tristan: “De implementatie van de uitvraag van feedback over het hele proces verliep soepel. Nu we in verschillende fases van ons proces feedback willen gaan verzamelen, is het iets ingewikkelder. Uiteindelijk bleek deze implementatie ook relatief simpel. Wij werken met recruitment software Carerix. Ratecard heeft een koppeling met Carerix. Binnen een paar uur was de activatie geregeld en werd de informatie van de kandidaten dossiers binnen Carerix geschoten naar Ratecard.”
Tristan: “Op dit moment vragen wij feedback uit aan alle kandidaten die via ons zijn ingezet. Dit verloopt goed. Daarnaast zijn we druk bezig met het inrichten van feedback verzamelen tijdens het recruitmentproces. Onder andere na een kennismaking bij ons op kantoor, na een intakegesprek bij onze opdrachtgevers en nadat zij mogen starten of zijn afgewezen. We vinden het wel belangrijk om onze kandidaten niet te overspoelen met vragen, dus less is more.”
Viviënne: “Nu is het nog een kwestie van de juiste vragen formuleren en dan gaan we live! Vanaf dan krijgen kandidaten geautomatiseerd in sommige fases van ons proces het verzoek om hun feedback op onze dienstverlening te geven.”

 

Het resultaat van Ratecard als feedbacktooling

Ratecard is gebruiksvriendelijk, intuïtief en geïntegreerd in Carerix

Tristan: “Dankzij het gebruik van Ratecard weten we beter waar we goed bezig zijn en waar we kansen laten liggen. Doordat de meeste kandidaten ervoor kiezen om feedback niet anoniem te geven, zijn we in staat geweest om interessante gesprekken te voeren met kandidaten die suggesties voor verbeteringen hebben.”
Viviënne: “Absoluut! Ratecard is gebruiksvriendelijk, werkt intuïtief en verrijkt onze kandidaten dossiers binnen onze database in Carerix. Het heeft ons als organisatie verder geholpen.
Tristan: “Het contact met Robbie Sakkers (CEO Ratecard) verloopt ook super. Hij staat altijd meteen voor je klaar als je vragen hebt, even Skypen en het is geregeld.”

Dit interview is tot stand gekomen dankzij:

Tristan Nijboer
Spark Manager Seven Stars

Viviënne Van Kesteren
Recruitment Consultant / Communicatieadviseur Seven Stars