Life Recruitment: 100% meer efficiency dankzij Carerix

Life Recruitment is gespecialiseerd in werving en selectie voor de logistieke branche. Op het  kantoor in Vlaardingen, met uitzicht op Rotterdam Europoort (Rotterdamse haven), werken momenteel zeven consultants. De groei aan zowel de klantkant als aan de vacaturekant zorgde voor steeds meer dynamiek, waardoor het tijd was voor de overstap naar een professionele recruitment tool. Na een uitgebreid selectietraject, koos Life Recruitment voor Carerix als ATS.

Voor directeur en oprichter van Life Recruitment Eray Kocman een logische keuze: “Carerix stak er qua systeem en presentatie bovenuit.”

De focus van Life Recruitment ligt op de regio ‘groot Rotterdam’: dat wil zeggen tussen de Maasvlakte en Moerdijk. De uitzendspecialist onderscheidt zich van andere personele dienstverleners door werk en persoonlijkheden bij elkaar te brengen. “Wij verdiepen ons zowel in de mens achter het cv als in de sfeer binnen het bedrijf”, vertelt Kocman. “Onze core business is kader (MBO & MBO+), maar tegenwoordig richten we ons ook op andere functies.

Life Recruitment

We doen eigenlijk alles op het gebied van uitzenden /detacheren, werving & selectie en payroll. Over het algemeen gaat het om langlopende projecten waarbij een goede en duurzame relatie wordt opgebouwd tussen de kandidaten en opdrachtgevers. Vaak zelfs resulterend in een vast dienstverband. Nu het economisch weer wat meer voor de wind gaat, lijkt de arbeidsmarkt binnen de uitzendbranche op hol geslagen. We hebben soms wel honderd vacatures per dag open staan. Op dit moment ligt de uitdaging vooral in het vinden van de juist gekwalificeerde kandidaten voor de vaak nogal specialistische functies.”

Tijd voor professionalisering

Eray Kocman is sinds 2005 actief in de uitzendbranche en besloot in maart 2011 voor zichzelf te beginnen. “Bij de oprichting van Life Recruitment ben ik heel basic van start gegaan, vanaf een zolderkamer en met de combinatie van een goed stel hersens, Excel en Outlook. Dat ging een tijdlang goed, maar naarmate de organisatie groeide, nam ook de behoefte aan meer structuur toe.

Met vier personen en gemiddeld veertig vacatures per week was het nog wel te behappen. We hadden veel overleg en aan het begin van de week schreven we de openstaande vacatures heel ‘old school’ op een whiteboard in de vergaderruimte.”

Toen er nog drie collega’s bij kwamen en ook het aantal kandidaten en vacatures bleef groeien, hield het op. “Honderd vacatures op een whiteboard past niet meer. Het was nu echt tijd om een volgende stap te zetten en op zoek te gaan naar een professioneel systeem.”

Compleet systeem

Er werd een uitgebreid selectietraject gestart waarbij naast Carerix ook andere partijen werden benaderd en uitgenodigd voor een presentatie. Kocman: “Ik was in het verleden al eens door Carerix benaderd, maar dat kwam toen voor mij een stapje te vroeg. Nu het juiste moment daar was, was het contact via LinkedIn snel gelegd. Waar ik vooral op heb gelet en wat voor mij erg belangrijk is, is dat een systeem voor mij werkt en niet tegen mij. Binnen Carerix kan ik heel veel zelf regelen of aanpassen. Vaste kaders of vaste lay-outs leveren geen beperking op. Je kunt heel eenvoudig zelf de pagina per gebruiker indelen.

Verder is het systeem heel overzichtelijk, met verschillende lettertypes en makkelijk in gebruik. Dat dacht ik destijds al tijdens de presentatie, en dat ervaar ik nu ook zelf in de praktijk. Bovendien levert Carerix ook een compleet systeem. In tegenstelling tot tools van een aantal andere partijen die bijvoorbeeld de facturatie in een apart systeem verwerkten. Andere pluspunten zijn de uitgebreide functionaliteit, online vacatures bekijken en online kunnen matchen vanuit één systeem. Kortom, Carerix stak er bovenuit.”

Conform marktontwikkelingen: AVG-proof

Ook met het oog op de toekomst heeft Kocman veel vertrouwen in Carerix. “Ze zijn sterk in het doorontwikkelen van het systeem. Ze houden trends en marktontwikkelingen in de gaten en spelen daar adequaat op in en dat is erg prettig. Neem bijvoorbeeld de invoering van de AVG op 25 mei 2018. Deze maatregel heeft een enorme impact op de recruitmentsector.

Carerix heeft hier proactief op ingespeeld door nieuwe GDPR-tools toe te voegen aan het platform.

Zo is nu volledig geautomatiseerd dat kandidaten bij inschrijving via de website een vinkje moeten zetten. Dit wordt automatisch gepusht binnen Carerix. Dit registreert dat ze gedurende de opgenomen termijn akkoord zijn dat wij hun gegevens bewaren. Na deze periode verstuurt het systeem automatisch een reminder naar de betreffende kandidaat of hij of zij de termijn wil verlengen.”

100% efficiency

Op de vraag wat het Carerix-platform Life Recruitment tot nu toe heeft opgeleverd antwoordt Eray Kocman zonder enige twijfel: “100% efficiency! Het werk is in alle opzichten meer gestructureerd. Als we nu op maandagochtend vergaderen kunnen we alles binnen Carerix opzoeken en checken: wat is de status van een kandidaat? Hoe is een gesprek verlopen? Maar het systeem matcht ook zelf, dus soms komen er kandidaten boven uit onze database waar we zelf niet meteen aan hadden gedacht.

We werken nu sinds een jaar met Carerix en worden er steeds handiger mee. Het systeem werkt technisch perfect en als er toch vragen zijn dan worden we via de Carerix-helpdesk snel en deskundig geholpen. De focus van Life Recruitment voor de toekomst is gericht op kwaliteit, verdere groei en rendement, dus ook het werken met Carerix zullen we blijven optimaliseren.”

Carerix: de flexibele cloud based software voor CRM, recruitment en detachering

Dagelijks vertrouwen duizenden professionele arbeidsbemiddelaars en talent managementafdelingen voor hun detacherings- en werving­ & selectieprocessen op onze online oplossingen. Carerix biedt een modern cloud based platform om het gehele proces van kandidaatbemiddeling te ondersteunen. Dankzij onze slimme toepassingen zorgen wij voor betere inzichten in profielen van talenten. Betere inzichten voor recruiters, intercedenten, en detacheerders zorgen voor de beste kandidaten!