Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Gericht doorplaatsen van vacatures Hoe haal je het maximale uit je ATS?
Deel deze pagina

Multiposting

Natuurlijk wil ook jij je aanvraag liever gisteren dan vandaag ingevuld hebben. Maar hoe pak je dit aan als je een lastige aanvraag binnen krijgt? Met behulp van een multiposter kun je jouw vacature direct met een klik op verschillende jobboards plaatsen. Het grootste voordeel hiervan is dat je vacature met een klik vele malen meer bereik heeft.

Bijvoorbeeld: vorige week heb je een interessante vacature binnen gekregen voor de functie van elektrotechnisch ingenieur, leuk maar je weet ook dat het een uitdaging zal worden om hiervoor geschikte kandidaten te werven.

Je start je zoektocht binnen je ATS. Je bekijkt je huidige database en zoekt naar een geschikte kandidaat. Je komt erachter dat er één potentiële kandidaat tussen zit waar je toen geen passende baan voor had. Je geeft hem een belletje maar zoals verwacht heeft hij inmiddels al een baan. Je besluit een pakkende vacaturetekst te schrijven voor op jullie eigen website.

Inmiddels staat de vacature een week op jullie website maar heb je nog geen reacties ontvangen. Over de vacaturetekst zelf ben je tevreden dus besluit je jezelf te verdiepen in andere mogelijkheden. Wat kun je nog meer doen om je vacature bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen?

Doelgroep verrijken

Om het maximale uit je ATS te halen werken we samen met verschillende strategische partners. Wil je een vacature bijvoorbeeld makkelijk en snel online doorplaatsen op verschillende jobboards? Maak dan gebruik van multiposting. Multiposting wordt vaak gebruikt ter uitbreiding van het huidige recruitmentsysteem, en zorgt ervoor dat je vacature onder ogen komt bij de gewenste doelgroep. Het doel is om vacatures in een keer op alle relevante platformen te publiceren. Het voordeel hiervan is dat alle vacatures volledig geautomatiseerd worden geplaatst. Je hoeft je vacatures maar eenmaal in te voeren om ze op verschillende kanalen te laten verschijnen.

Moeiteloos vacatures plaatsen

Met multiposting kun je al je vacatures in een keer posten op alle websites en social media kanalen waarop je een vacature wilt plaatsen. Meestal gebeurt dit vanuit één batch, zo goed als realtime. Je hebt daarom nagenoeg geen invloed op de volgorde waarin de vacatures op de jobboards worden geaccepteerd. Je kunt er in principe vanuit gaan dat zoekmachines de eerste site waarop ze een vacature vinden als bron gebruiken. Daarom is het belangrijk je vacatures in de juiste volgorde te plaatsen. Bedenk daarom ook goed van tevoren welke criteria jij belangrijk vindt en dus gekoppeld moeten worden aan de jobboards.

Waarom multiposting inzetten?

  • Een groter bereik: Je kunt vacatures met een druk op de knop automatisch doorzetten naar een veel aangesloten vacaturebanken.
  • Gratis vacaturebanken: Je kunt goedkoper inkopen dan wanneer je alles inzet op één wervingskanaal.

Voorbeeld:
Een organisatie die bemiddelt in techniek koopt altijd alleen in bij één vacaturebank. In deze branche is de concurrentie echter sterk waardoor het bedrag per klik al snel omhoog loopt. Als je hetzelfde budget dat je voor die ene vacaturebank gebruikt, gericht inzet en verspreid over 10 verschillende vacaturebanken betaal je een stuk minder per klik en behoud je hetzelfde aantal sollicitaties.

Tijdsbesparing, gemak en controle. Het plaatsen van vacatures met behulp van een multiposter is naast gemakkelijk ook tijdbesparend. Het is een doeltreffende manier van zowel het plaatsen als het verwijderen van vacatures. Zo kun je zelf op eenvoudige wijze de distributie van je vacatures uitbreiden. De controle ligt bij jezelf.

Met een multiposting-tool werk je gewoon vanuit je huidige systeem. Kandidaten die op een vacature solliciteren worden automatisch in je ATS aangemaakt. Op deze manier heb je al je relevante gegevens binnen handbereik.

Zoals eerder genoemd werkt Carerix samen met diverse professionele partners die aansluiten op jouw specifieke wensen en de trends van nu. Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe je door het gebruik van multiposting jouw recruitment proces efficiënter kan inrichten? Neem dan contact met ons op.

Lees meer nieuws