10 september 2024

10 tips om meer uit je Carerix CRM te halen

Customer Relationship Management (CRM), binnen Recruitment ook wel Candidate Relationship Management genoemd, is een onlosmakelijk onderdeel van jouw ATS. Door regelmatig en structureel contact te hebben met jouw kandidaten en contactpersonen blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen van een organisatie, de nieuwe projecten, vacatures of een gewenste nieuwe baan. Naast deze vaak persoonlijke contactmomenten zijn er mogelijkheden voor automatisering en inzet van tools om je te helpen. We geven je graag een aantal praktische tips om meer uit jouw CRM te halen.

1. Maak je taken, afspraken en notities direct vanuit de context balk bovenin je applicatie. Op deze manier worden de acties automatisch gekoppeld aan het juiste dossier.

2. Zet e-mailsynchronisatie aan, zodat ook mails automatisch worden gekoppeld aan het juiste dossier.

3. Gebruik taken om geen activiteiten bij jouw klant of kandidaat te missen.

4. Laat Triggers automatisch taken voor jou genereren voor acties die voor jou en je contacten belangrijk zijn. Denk aan een taak wanneer je langer dan een maand geen contact hebt gehad met een klant of kandidaat, of een taak wanneer een plaatsing bijna afloopt om proactief met de klant de mogelijkheden te bespreken. Lees hieronder meer over Triggers en Journeys.

5. Gebruik My Assistant voor inzicht en bijvoorbeeld het opvolgen van taken, leads en opportunities.

My Assistant 11 HV

6. Activeer je Leads & Opportunities voor saleskansen die vacatures overstijgen.
Denk aan tendertrajecten, projecten waar meerdere vacatures onder ‘hangen’. Zie hieronder meer over Leads & Opportunities

7. Optimaliseer Jobdigger in Carerix. Denk hierbij aan vacature alerts in je mailbox, marktanalyse op klantniveau, of op zoek vanuit de kandidaat naar nieuwe kansen. Maak je nog geen gebruik van Jobdigger? Bekijk eens een demo via jouw Carerix Customer Success of lees hieronder meer over Jobdigger.

Jobdigger overview

8. Zet de Talentpool functionaliteit in voor het structureel onderhouden van contacten met verschillende doelgroepen zoals studenten of kandidaten in een specifieke branche.

9. Voeg velden toe voor een betere segmentatie en het maken van de juiste selecties.

10. Maak als team of leidinggevende Activiteiten inzichtelijk, ontdek de Activity dashboards met jouw Carerix Customer Success Manager.

Neem contact op met je Customer Success Manager, ze denken graag met jou mee en op zoek naar de beste oplossing.

 

Leads and Opportunities

Alle Carerix omgevingen zijn voorzien van leads en opportunities. Het is aan de beheerder om deze zichtbaar te maken voor de gebruikers. De leads en opportunities bieden inzicht in grotere salestrajecten of opportunities in de toekomst.

Traditioneel is een groot deel van het recruitmentproces gericht op het invullen van vacatures op een snelle manier:je ziet ergens een vacature en beltdat jij de perfecte kandidaat hebt voor de functie. Dit is nog steeds erg effectief en kan leiden tot direct succes, alleen is dit niet het fundament waar je de recruitment organisatie op wilt voortzetten. Om succesvol te zijn en te blijven, is de relatie met je klant essentieel en dit is geen proces van een dag. Leads en opportunities geven inzicht in je salesfunnel en bieden strategische houvast en een voorgedefinieerd proces om tot een samenwerking te komen.

Het converteren van een prospect tot klant voor de lange termijn kost tijd, aandacht en skills. Nadat het eerste contact is gelegd en de behoefte van de klant bekend is, zijn er vele wegen naar succes. Jekunt jouw salesfasen zelf inrichten en Carerix biedt jou de ondersteuning zoals je dat gewend bent binnen MyAssistant. Een snel inzicht in alle lopende trajecten, we tonen je welke onderdelen van het salesproces te lang duren en je genereert eenvoudig samenwerkingsovereenkomsten.

Een tweede proces dat we kennen zijn projecten. Zodra je hoort over een groot project bij een opdrachtgever of je weet dat er seizoensarbeid aankomt, kun je hier gericht sales op bedrijven.

Triggers en Journeys

Veel stappen in het salesproces kunnen we voor je digitaliseren. Van een simpele reminder in je dashboard tot een volledige geautomatiseerde communicatie journey naar de prospect. Klanten verdienen aandacht. Wanneer wij signaleren dat er al langere tijd geen contact is geweest met de klant, dan informeren we je hier direct over. Staat een vacature te lang open, dan krijg je hier een melding van.

Carerix salesleads bij Jobdigger

We weten meer van jouw (potentiële) klant dan je wellicht weet. Samen met Jobdigger hebben wij een oplossing ontwikkeld die je geheel automatisch attendeert op nieuwe vacatures bij je klanten, of wanneer zij plots veel vacatures publiceren.

Vanuit een kandidaat wil je direct zien welke vacatures er zijn buiten jouw ATS. De eerste stap is om binnen Carerix te kijken naar passende vacatures, deze bedrijven ken je immers al. De wereld buiten het ATS is super interessant, zeker wanneer je als bedrijf wilt inzetten op het genereren van new business. Met één druk op de knop tonen we direct passende vacatures bij (onbekende) eindklanten, bij iedere kandidaat die je opent.

Van prospect tot klant

Ben je op zoek naar vacatures van een specifieke klant of wil je meldingen ontvangen zodra je een vacature online zet? Vraag je Customer Succes Manager hoe dit werkt, we vertellen je hier graag meer over!

En er komt nog heel veel meer aan op 17 oktober!
Op 17 oktober is de Carerix Take Off. We nemen je mee in de toekomstvisie en de laatste innovaties binnen Carerix. Ontdek dan ook het gemak en de meerwaarde van My Assistant. Mis het niet en schrijf je nu in:

Bekijk het programma van de Take Off