01 april 2022

De Carerix ‘Crypto’ Coin

Carerix heeft haar eigen cryptocurrency ontwikkeld, het is nu mogelijk om je facturen te betalen met de CarerixCoin.

Voordelen

Al langer is er de wens van klanten om te kunnen betalen met cryptocurrency, we zijn blij dat we deze wens nu kunnen inwilligen. We verwachten dan ook dat veel klanten hiervan gebruik gaan maken:

  • Betalingen lopen via moderne digitale techniek (blockchain). Die is veilig en betrouwbaar.
  • Betalen met crypto’s gaat snel. Het bedrag wordt direct uit je wallet betaald. Dat geldt dus ook voor creditnota’s.
  • Voor internationale klanten zit er nog een voordeel aan omdat er geen extra kosten meer zijn vanwege koersverschillen.

Wil je ook je betalen met de CarerixCoin, in je Carerix-applicatie zie je onder ‘Beheer’ een extra menu-item ‘Wallet’. Daar kun je simpel een CxWallet aanmaken, er gaat automatisch een seintje naar onze Finance afdeling dus je hoeft verder niets te doen. Zodra je factuur binnen komt kun je die vanuit je wallet betalen.

“Salarissen van onze collega’s worden voortaan ook in crypto uitbetaald, scheelt ons toch een aantal procent opslag” aldus de gloednieuwe CEO Hans de Groot. Carerix maakt het mogelijk om met crypto te betalen door middel van BitPay en zijn hiermee het eerste softwarebedrijf in de recruitmentbranche met deze mogelijkheid. BitPay maakt het mogelijk om, naast het handelen in bitcoins, ze ook te gebruiken om te investeren en om betalingen te doen. Daarmee haakt BitPay in op de groeiende populariteit van crypto.

Crypto is de toekomst

Crypto zal een belangrijke plek innemen in de toekomst. De exploderende waardestijgingen en de vele investeringen die gedaan worden in de cryptovaluta laten zien dat de populariteit op dit moment geen bevlieging is. De bitcoin is al zo’n 9 jaar bezig aan een opmars. We merken hier als consument nog weinig van; in het Westen zijn de ontwikkelingen veelal ondergronds. Toch maakt 81 van de 100 bedrijven al gebruik van de onderliggende blockchain-technologie. De stap om de consument te laten betalen met crypto zal in de toekomst dan ook steeds meer voor de hand komen te liggen.

Heb je vragen over het betalen met de Carerix Coin? Neem contact op met je Customer Success manager of stuur onderstaand formulier in.