• Whatsapp, SMS, telefonie & VoiP

Chatbot

Chatbots zijn niet meer weg te denken vandaag de dag. Bedrijven als Coolblue, Bol en KLM maken volop gebruik van chatbots om hun klanten snel te woord te staan. Maar ook binnen recruitment wordt de chatbot steeds meer ingezet ter verbetering van de candidate experience. Met als resultaat: 24/7 bereikbaar en een meer sollicitanten.

Kenmerken

Carerix en partner Joboti zien de chatbot  als waardevolle aanvulling op en niet als vervanging van de recruiter. De chatbot maakt bijvoorbeeld 24/7 eerstelijns contactmomenten mogelijk, waarna de recruiter het persoonlijk contact kan oppakken. Met het gebruik van een chatbot vereenvoudig je het contact met een kandidaat en verlaag je de drempel tot contact.

Gebruik de chabot voor:

  • Repetitieve, administratieve taken
  • tijdens oriëntatie en evaluatie
  • Het bieden van uitkomst bij AVG wet- en regelgeving
  • Het inzetten van JobAlters
  • De voorselectie bij high-volume vacatures

Tot slot is gebleken dat kandidaten eerder geneigd zijn om bepaalde gegevens achter te laten bij een chatbot, vooral in vergelijking met een sollicitatieformulier op de website. Dit geeft meer inzicht in kandidaten waar later weer waardevolle leads uit zijn te halen.

 

Koppeling Carerix

Gerelateerde integraties

Gerelateerd nieuws

Benieuwd hoe onze oplossing voor jou werkt?

Vraag een demo aan en zie hoe Carerix voor jou werkt. Op basis van jullie workflow en werkprocessen en onze ruime ervaring geven wij jou een gepersonaliseerde demo. Ook nemen we je mee in de technologische ontwikkelingen rondom recruitment.